Da li glup narod uvek zasluzuje losu vlast

CMS tehnologija

lukkkaaa | 17 Maj, 2015 22:37

CMS (eng. Content Management System) predstavlja sistem, tj. programsku aplikaciju za upravljenje sadržajem nekog web sajta. CMS daje mogućnost moderatoru sajta da samostalno održava sadržaj (da menja postojeći tekst, dodaje novi, da ubacuje slike i flash objekte, dodaje nove strane itd.) bez bilo kakvog poznavanja tehnologija za izradu web sajtova. Drugim rečima bez bilo kakvog poznavanja html-a ili php-a uz par klika mišem možete da samostalno menjate sadržaj prezentacije i time da smanjite troškove oko ažuriranja. CMS je posebno potreban onima čiji se web sajtovi često ažuriraju.

Na internetu se može nači veliki broj gotovih CMS sistema kao što su Joomla, Drupal , ExpressionEngine, a pored njih i WordPress, Blogger koji su dobri za blogove. Jedina njihova mana je ta da su oni napravljeni za standardne potrebe, tako da ako Vaš sajt ima neke posebne zahteve, bolja solucija je da zatražite od web programera izradu novog CMS-a koji zadovoljava sve potrebe Vašeg sajta.

Web dizajn paketi Premium i CMS sajt za 7 dana koriste G++ Online CMS sistem koji sam lično razvio i klijentu daje sledeće mogućnosti:
  • jednostavno menjanje sadržaja stranice pomoću tekst editora sličan Word-u,
  • online uređivanje sadržaja,
  • dodavanje, brisanje i promena stranica,
  • neograničen broj stranica,
  • upravljanje slikama, pdf fajlovima i fajlovima ostalih formata,
  • sadrži opciju za pretragu,
  • podrška za višejezičnost,
  • opcija za dodatni sadržaj (novosti, linkovi, zanimljivosti itd.).

Da li glup narod uvek zaslužuje lošu vlast?

lukkkaaa | 17 Mart, 2015 10:25

I da li je narod glup pa bira lošu vlast, ili je vlast loša jer im se može tako, kad je već narod glup? Još jedno od bezbroj životnih kokoška-jaje pitanja. Da li žene postaju sponzoruše jer postoje dovoljno umobolni muškarci da ih finansiraju, ili su muškarci stvorili sponzoruše time što su se u finansijskoj utakmici tukli za parče ružičastog mesa? Da li mediji puštaju odvratnu muziku jer narod to voli, ili je narod takvu muziku zavoleo jer mu je jedino ona servirana? I da li bi to važilo sa klasičnom muzikom, pa recimo Palma zaista zavoli drugare iz detinjstva – Betovena i Šopena?

Previše je takvih pitanja, tako da ćemo se ovde držati prvog. Šta znači uopšte „glup narod“ i kako se to meri? Kolektivnim testom iz opšte kulture, prosečnim nacionalnim iq-om, stepenom slobode ljudskih prava, količinom zelenih novčanica u džepu svakog pojedinca, izgledom predsednika republike na slici sa Molitvenog doručka? Verovatno kombinacijom svega toga, a opet rezultat ne mora ništa da znači. Masa je ipak samo skup pojedinaca, i pametnih i glupih, i ovakvih i onakvih.

Ipak, nešto uvek vuče ka zaključku da moraš ponekad da kažeš „jebote, da l je moguće da smo tako glupi ?“ To ponekad je otprilike 27 puta dnevno. Na pitanje iz naslova Marks nema dilemu – svaki narod zaslužuje upravo takvu vlast koja ga trenutno vodi, ni bolju ni goru, nego baš takvu kakva jeste.


Čestitamo

lukkkaaa | 17 Mart, 2015 10:23

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb